NIEUWS BRIEF 3

 

Het jaar zit er bijna op. Onze laatste muzikale tonen hebben deze week luid en duidelijk geklonken in Maartensdijk.

We begonnen een drukke week op 17 december in de Maartenskerk. Daar was de jaarlijkse volkskerstzang. Een altijd drukbezochtevenement.Samen met o.a. het koor van AZM gaven we de dienst muzikaal kleur. Tijdens het intermezzo mocht Erik, zijn solo laten horen op zijn klarinet. Hij bracht met het mooie” Áir” de mensen inde kerk in hogere sferen. Goed gedaan Erik.

Voor de jongelingen Finn, Carmen en Habiba was het ook spannend. Het was het eerste optreden met het grote orkest. Ze hebben het harstikke goed gedaan. Na afloop was er de nodige koffie en thee. We konden met z’n allen terugkijken op een mooie avond waar het dorp Maartensdijk trots op mag zijn.

 
De week ging op donderdag verder. Daar hebben we buiten op het schoolplein van de Kievit, de kou getrotseerd. Tevens was de grote trom kerstman voor ons beschikbaar. Dat gaf een gewenst leuk effect op de kinderen. Hij moest met veel kinderen op de foto. De kinderen hadden er minder last van en zongen de gespeelde kerstliederen uit volle borst mee. Jingle Bell was favoriet. We werden ook nog gevraagd of we even bij de buren. De Maarten Luther King school nog wat te horen konden brengen. Daar waren ze ook het kerstfeest aan het vieren. De kinderen waren blij verrast. De directie was deze avond in handen van Frans. Dank hiervoor!!!NA dat iedereen een lekkere oliebol had gegeten kon iedereen weer lekker naar huis. Tevens waren onze aspirant leden Robin en Marcel ook voor het eerst aanwezig. Dank voor jullie inzet, en wellicht is dit een aanzet geweest voor lidmaatschap.

 

De dag erna mochten we weer aan de bak. Zorgcentrum Dijckstate was ons decor. Dit is een leuke traditie aan het worden.  Het is fijn om te zien dat de oudere mensen die hier wonen hiervan genieten. Op deze locatie hebben we de wat modernere kerstliederen te horen mogen brengen.De binnen tuin van deze locatie was zeer sfeervol gemaakt. Onze kerstmutsen kwamen ook weer goed van pas. We werden door John, onze dirigent ook voorgesteld als de muziek kerstmannen. Ook Erik mocht zijn mooie klarinet solo weer laten horen

Al met al was het wederom een geslaagd optreden. Na de koffie en thee die beschikbaar waren gesteld door de vrijwilligers van Dijckstate konden we zeggen dat we klaar waren, en mogen gaan genieten van de feestdagen en vakantie.

Wij hopen dat u allen een hele fijne feestdagen mag hebben. Ook wensen wij u allen een heel mooi en muzikaal 2019. Wij hopen u daar als toeschouwer te mogen ontmoetenOok wil ik u attent maken op de Facebookpagina van de vereniging. Deze is na een lange tijd van “rust “weer opnieuw op gestart. Hier leest de meest actuele berichten over ons. U kunt ons vinden, als u lid bent van Facebook, op Muziek Maartensdijk en Harmonie Kunst en Genoegen.

Langs deze weg wil ik ook de mensen bedanken die voor onze vereniging oud papier verzamelen. Zowel bedrijven als particulier. Hier zijn wij HEEL BLIJ mee. Wij hebben een paar zeer trouwe leden die dit regelmatig bij ophalen bij deze “leveranciers”Zowel in Maartensdijk als de Bilt/Bilthoven. Petje af ook voor deze papier lopers. Dit geld ook voor de mensen die achter de vuilnisauto aan lopen. Ook Arie vergeet ik niet. Bij hem mogen we het papier zolang verzamelen.

Als laatste hoop ik dat u ons blijft volgen in het nieuwe jaar. Er staan weer leuke optredens gepland. Wanneer hoort en leest u nog.

Houdt alles inde gaten is mijn tip voor het komende jaar!!!!