NIEUWSBRIEF 2 

 

Sinterklaas is het land weer uit en de pieten van ons orkest, hebben heel even rust. Het was weer een gezellige dolle muzikale boel. Het begon errug vroeg, maar voor het goede doel heb je het over. Nadat alle pieten weer lekker bruin waren en in de goede kleding zaten, gingen we met Sint op mars. 😉 Onze eerste stop was bij de Kievit school, in Maartensdijk. De kinderen stonden al ongeduldig te wachten. Er werd hard mee gezongen, en na een woord van welkom naar Sint en ons als muziek pieten, gingen wij verder.
Op de Martin Luther King school gingen wij verder. Daar werden wij in de klassen met enthousiasme verwelkomt. Voor diegene die Sinterklaas nog niet kende, weten nu wel wie hij is 😉 Het werd uit volle borst mee gezongen, en de pepernoten waren populair. Directeur Arjan Dam heeft de muziek pieten bij gestaan naar de klaslokalen van de groepen 3 t/m 8. Zelf de gymles werd onderbroken voor een optreden. Knotsen werden spontane toeters. Tevens heeft Arjan Dam ook diversen foto’s gemaakt. Superleuk!
Vanuit de gymzaal was het niet ver naar de Vierstee. Onze “thuis ”locatie. Daar werden we opwacht met koffie en thee door Jan Hendrikse. Medewerker van de Vierstee. Hij werd door ons beloond voor zijn inzet en fijne samenwerking. Voorzitter Nel had een leuk woordje en een presentje voor hem. Hij moest wel eerst nog even een gedichtje voor lezen. Zo gaat dat met Sinterklaas he.
Wij vervolgende onze weg naar Bilthoven. In verzorgingshuis de Schutmantel werden de ouderen die in de dag opvang zaten verrast door ons. Deze mensen leefden helemaal op. Erg leuk om te zien wat muziek doet met deze mensen. Een aanrader voor volgend jaar weer zou ik zeggen…. Na de chocolademelk met een lekkernij ging iedereen weer lekker naar huis, om zijn of haar eigen Sinterklaas te vieren, en om bij te komen van een heerlijke dag muziek maken.
Dank aan alle pieten die zich voor deze dag hebben vrijgemaakt!! Het was top!!! Voor Ton, Carmen en Finn was het hun eerste optreden met “Sint’s Genoegen”. Voor de laatste twee heel speciaal omdat wij op hun basisschool mochten spelen.
Nu op naar de diversen optreden voor de Kerst!