NIEUWSBRIEF   K &G  DECEMBER 2018

Hier is die weer. Terug van weg geweest, de hernieuwde nieuwsbrief van muziekvereniging Kunst en Genoegen.We hebben niet stil gezeten.

Langs deze weg, willen wij u als lezer op de hoogte houden. Het eerste nieuws is dat website van onze vereniging vernieuwd is. Hij heeft een moderner jasje gekregen. Ook wij moeten mee met de tijd. Ook op gebied van het bestuur is er een verandering gekomen. Met een club van nieuwe positieve mensen gaan we verder. Het is heel gezond om mensen in een bestuur te vervangen. Nieuwe mensen =nieuwe blikken. Dit geeft dus ook weer nieuwe energie om te doen wat wij willen. Muziek maken. We zijn tenslotte een muziek verenging. Dus Nel, Ton, Frieda, Thijs en Joke bedankt en succes!!!!


Gelukkig hebben we veel leuke optredens mogen maken. Als we terugkijken wat we het afgelopen jaar hebben mogen doen, mogen we daar trots op zijn. De optredens op koningsdag, de dodenherdenking, deIndië herdenking, en ons voorjaarsconcert. Tijdens dit jubileumconcert zijn er een aantal leden in het zonnetje gezet vanwege hun zoveel jarig lidmaatschap. Anouk en Arie voor hun 12 en
halfjariglidmaatschap. Joke voor haar 50 jaar lidmaatschap, Nel voor haar 60 jaar muzikant zijnde en als klapper op de vuurpijl was daar Kees Bos met zijn 70 jaar lidmaatschap.Deze werd speciaal gehuldigd door de mede regisseur van Swiebertje, Henk Veenstra. De vereniging heeft ooit in het verleden in deze serie mogen spelen. Onder de klanken van het nummer Swiebertje, gespeeld door Carmen en Finn
werd er ook een filmpje getoond van een jonge Kees Bos.Al met al een spetterende avond voor ons 95-jarig bestaan.
https://pubblestorage.blob.core.windows.net/1b338358/content/2018/7/b4c3ebc3-cda2-4251-8f42-5135421f1e15.jpg
https://pubblestorage.blob.core.windows.net/1b338358/content/2018/11/ca8a4a9d-7fab-4129-b9ce-a6adb18d97df_thumb728.jpg  Tevens hebben wij ook een aan tal serenades mogen geven in Maartensdijk. Op 23 november dit jaar hebben wij baron van Boetzelaar nog een serenade mogen geven ter ere van zijn 100e verjaardag. De man in kwestie was op zijn landgoed Eykestein, in zijn nopjes. Hij en zijn familie waren in goed gezelschap van burgermeester Sjoerd Potters.

Ook het scholenproject wat wij doen samen met de Martin Luther King school en de Kievit school loopt lekker. De kinderen hebben inmiddels al twee afsluitende concerten mogen geven samen met ons. Onze dirigent John Leenders is verantwoordelijk geweest voor het feit dat de kinderen uit de klassen van de bovenbouw dit konden. Hij heeft met alle geduld die hij heeft de kinderen kennis laten maken met muziek. De nummers Happy, Shape of You en Havanna werden door de kinderen mee gespeeld met het orkest. Voor beide partijen een bijzondere ervaring.

Nu staan we aan de voor avond van de drukke decembermaand. Ons pietenorkest ‘Sint’s Genoegen”staat te popelen om aan de slag te gaan. Ook het programma voor de kerst is bekend. We hebben er zin in om van ons te laten horen tijdens deze dagen.

Als we terugkijken hebben we een mooi muzikaal jaar achter de rug. Helaas ook met verdrietige dingen. Arie heeft afscheid moeten nemen van zijn geliefde Ria. Het was voor ons een eer om het Ave Maria op haar uitvaart te mogen spelen.

Gelukkig was er ook leuk nieuws te melden. Anouk die bevallen is van zoon Teun, en John die opa is geworden van kleindochter Aimee.